Gazzeli gazeteciler hedef alındı: ‘Hamas’la işbirliği yaptılar’
Merkezi Kudüs ve New York’ta bulunan sivil toplum kuruluşu Honest Reporting, Associated Press, Reuters, CNN International ve The New York Times gibi medya kuruluşlarında serbest çalışan Gazzeli foto muhabirlerinin Hamas’ın 7 Ekim saldırılarından ‘önceden haberdar’ olduklarını iddia etti. . Kendini ‘medyanın İsrail’e karşı önyargılı olup olmadığını denetleyen bir kuruluş’ olarak tanımlayan Honest Reporting, dört Gazzeli foto muhabirinin isminin yer aldığı bir bildiri yayınladı.
‘HER ŞEY DİKKATE ALINDI’
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Hamas’ın İsrail’e yönelik 7 Ekim saldırısını çok uzun zamandır planladığı artık açık: Saldırının boyutu, vahşi amaçları ve devasa belgeleri aylardır hazırlanıyordu. yıllar değil. “Her şey dikkate alındı; konuşlandırmalar, zamanlama ve vahşeti paylaşmak için vücut kameralarının ve cep telefonu görüntülerinin kullanılması.”
Orada bulunan gazeteciler, “Önceden haber verilmeden sabahın erken saatlerinde sınıra geldiklerini varsaymak mümkün mü? Yoksa planın parçası mıydılar?” Sivil toplum kuruluşu yaptığı açıklamayla sorguya çekti ve o güne ait fotoğrafları da paylaştı.
REUTERS’TAN RED
İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, Honest Reporting’in raporuna yanıt olarak yaptığı açıklamada, Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırıyla ilgili önceden bilgisi olduğu yönündeki iddiaları reddetti. Açıklamada, raporda adı geçen fotoğrafların saldırılardan yaklaşık 2 saat sonra çekildiği belirtildi. söz konusu:
“HonestReporting’in raporundan ve Reuters’in 7 Ekim saldırısını haber yapmasına katkıda bulunan iki serbest fotoğrafçıya yönelik suçlamalardan haberdarız. Reuters, saldırıyla ilgili önceden bilgi sahibi olduğunu veya gazetecilerin 7 Ekim’de Hamas’a yerleştirildiğini kategorik olarak reddediyor.
Reuters, 7 Ekim sabahı sınırda bulunan ve daha önce hiçbir teması olmayan iki özgür Gazzeli fotoğrafçının fotoğraflarını elde etti. “Reuters tarafından yayınlanan fotoğraflar, Hamas’ın İsrail’in güneyine roket atmasından iki saat sonra çekildi.”
İSRAİL BAŞBAKANLIĞI’NDAN MEKTUP
Söz konusu raporun ardından İsrail Başbakanlığı, uluslararası medya kuruluşlarının ofis başkanlarına, Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısında gazetecilerin çektiği fotoğrafların kullanımına ilişkin açıklama talep eden bir mektup gönderildiğini duyurdu. Mektupta, “Bunlar gazeteciler insanlığa karşı suçların suç ortağıydı; “Yaptıkları meslek etiğine aykırıydı.”
‘TERÖRİSTLERLE AYNI MUAMELE YAPILMALIDIR’
İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz da benzer açıklamalarda bulundu. Gazetecileri ‘terörist olmakla’ suçlayan Gantz, “Katliamı bilen ve çocuklar katledilirken seyirci kalmayı tercih eden gazetecilerin teröristlerden hiçbir farkı yoktur ve onlara öyle davranılmalıdır.” (DIŞ HABER)